Marco Nouwens

"Een avond Kofferbent is een Muzikale Achtbaan! We gaan van Maywood naar Gary Moore om vervolgens via Abba terug te gaan naar de Janse Bagge band. Durf jij in te stappen?"

 

Marco was als jong mannetje al erg gefascineerd door alles wat met slagwerk te maken had, geen mes of vork bleef rustig op de tafel liggen maar moest dienst doen als drumstok. Toen hij ongeveer een jaar of 12 was hebben zijn ouders hem bij de plaatselijke drumband kennis laten maken met de muziek. Dit heeft hij jaren met veel plezier gedaan, maar het was niet genoeg.

 

Marco wilde meer, meer trommels, meer uitdaging, meer herrie. Een drumstel werd aangeschaft, maar verder als wat rammelen thuis kwam het nog niet. In 2014 is Marco eens wat lessen gaan volgen, want de gedachte aan het serieuze werk binnen een band dwaalde steeds vaker rond in zijn hoofd.

Na een jaartje les was het dan zover, Marco ging spelen in een begeleidende band voor een toneelstuk gespeeld door mensen met een beperking. Met nummers van Adele, Caro Emerald, Anouk, Stromae en Katy Perry was dit voor hem een leuke uitdaging. Echt tevreden was Marco niet, dus zocht hij door.

Tot op die ene dag: het moment dat hij een advertentie zag van een band uit Gennep. Ze zochten een drummer, de muziekstijlen stonden hem wel aan en er stond wel een leuk verhaaltje bij de advertentie. Toch eens een mailtje sturen! Niet veel later kon hij kennis komen maken en was vrij snel duidelijk dat dit het ging worden. Bij Kofferbent is Marco helemaal op zijn plek, een club gezellige mensen die een leuk stukje muziek maken voor een breed publiek.

Bomvol enthousiasme en met zijn beukende grooves is hij klaar om de Kofferbent te laten!